Сè за Wearables или технологија за носење

Моравме да почекаме до оваа деценија за да видиме почеток на корисничко ниво технологија за носење. Se ha necesitado una cierta madurez tecnológica para que empiecen a ser posibles los dispositivos “;vestibles”;. El término viene de “;wear”; на англиски (носат), па оттука и превод al castellano de “;vestible”;.

технологија за носење

Денес веќе има голем број на производи од овој тип., на пример, лас ленти за активност или нараквици, можеби првиот од овие уреди за носење што може да се смета од семејството. Овие уреди за носење не се ограничени само на анализа на срцевиот ритам, ако не дека се способни да дадат бесконечно информации поврзани со физичката активност што ја вршиме. Одличен додаток за луѓето кои се обидуваат да водат поздрав живот со физичка активност.

Исто така, очила за виртуелна реалност (vr) се повеќе се бараат во секторот за видео игри, и за конзоли за игри и за паметни телефони. Исто така, во полето на паметни очила, по првиот неуспешен обид на Google, се чини дека почнуваат да се појавуваат првите модели на други производители. Тие имаат повеќе сличен изглед на обичните очила.

Но, денес, ако треба да дефинирате некои уреди за носење кои се прошируваат, Ова е паметен часовник или паметен часовник. Како што кажува зборот, паметните часовници се часовници што интегрираат голем дел од технологијата на нашите паметни телефони. Ова обезбедува неограничен број на можности, со целосни можности за апликација, технологија на екранот, сензори, препознавање на говор. Како и да е, бескрајни можности што доведуваат до сè попроширена употреба на овие уреди за носење како дополнување на нашите паметни телефони.

Во сè што е поврзано со спортска активност има бесконечни можности во рамките на идејата за паметна облека која служи како алат за тело во спортот. Способноста за потопување е уште една карактеристика што ги прави идеални за водни активности. Ова е само почетокот, Ние сме гледачи на технолошка промена која целосно ќе ни го промени животот.Дали се осмелувате да се придружите на промената??

Кои се најуспешните уреди за носење во 2020 година?

Веста за уредите за носење, несомнено денес поминува низ целата палета на паметни часовници и паметни ленти. Сепак, незапирливо на пазарот има се повеќе уреди за носење.

  • Лос паметни часовници, дефинитивно, тие се најуспешните и најраспространетите уреди за носење на пазарот денес.
  • Smartband или паметни нараквици, беше потеклото на паметните часовници. Неговата главна употреба е ориентирана кон физичката состојба, спорт и здравје. Овие карактеристики беа апсорбирани од паметните часовници. На сето ова, ја додаде најелегантната естетика на класичните часовници, како и илјадници функции слични на паметен телефон.
  • Очила за виртуелна реалност, тие, исто така, претставуваат уред за носење што има се повеќе и повеќе корисници. Во светот на видео игрите и филмовите, да може да се потопи речиси на вистинско ниво во вашата игра, предизвикува се поголем интерес и следбеници. Во рамките на VR очилата има и оние од проширена реалност, дека иако не се толку познати, на индустриско ниво тие се веќе уникатни алатки во многу индустрии. На домашно ниво, тој сè уште не е искористен до полн капацитет.. Imagínate la inteligencia artificial proporcionando la información que necesitas del mundo real con unas gafas…;
  • Лос Паметни телефони, сите имаме еден и практично не можеме да живееме без нив. Денес мобилните телефони се наш придружник дење и ноќе, и затоа е препорачливо добро да се избере пред да се купи.
  • Smart Rings NFS. Овие уреди се релативно нови, сепак, технологијата веќе развиена во паметните часовници е присутна кај овие уреди. Не знаеме за иднината на овие прстени за носење, бидејќи сè уште почнуваат да се продаваат.

погледнете го ова избор на најпродавани уреди за носење:

Паметен часовник, паметниот часовник

кој е најдобриот паметен часовник

Лос паметните часовници се најупотребуваните и најпроширените уреди за носење денес. Благодарение на сите негови функционалности и технологија, Тие не се само идеално дополнување за мобилниот телефон, обезбедувајќи удобност во моменти кога не можеме или не ни се допаѓа да го земеме телефонот.. Исто така, тие обезбедуваат бесконечност од функционалности кои имаат смисла сами по себе. Тие заземаат важна позиција во списоците на нашите секојдневни уреди.

Главните брендови како Samsung, Fitbit, Xiaomi, Huawei, Гармин, Asus тие одвојуваат напори за создавање модели на овие сè покомплетни уреди. Сите тие се потпираат на моќта на верзијата на оперативниот систем на Google за овие гаџети., Android Wear.

Исто така, голем дел од моделите на овие часовници веќе не се ориентирани кон физичка активност, поради големиот број на функционалности. Ова направи многу модели да прикажат многу елегантна и стилска естетика.. Можете да имате модел кој одговара на секој ден или ситуација, бидејќи можете да ги промените неговите сфери приспособувајќи се на секој момент.

Освен паметните часовници, нараквицата што може да се носи, паметни нараквици или паметни ленти, Тие се уште една алтернатива, можеби повеќе фокусирана на спортски капацитет и помалку на барањата на класичниот часовник..

Иако делат голем дел од функционалностите на паметните часовници, нејзиниот естетски, вашите апликации и функционалностите се фокусирани исклучиво на здравјето и спортот. Ова ги прави многу моќен гаџет за тренинг и физички вежби..

И поради неговите спортски функционалности, како негови здравствени ориентирани апликации, или како дополнување на нашата секојдневна работа, тие ги прават овие уреди за носење гаџет што треба да се земе предвид. Како и да е, бесконечност од функционалности, придружено со сè поквалитетна завршница, дури и луксуз,

Во нашиот дел за паметни часовници можете да ги најдете сите информации што ви се потребни:

VR очила, Виртуелна реалност

Виртуелната реалност направи чекор напред благодарение на комерцијализацијата на VR очила. Очилата за виртуелна реалност ви дозволуваат да живеете во прво лице реалност создадена од уред. Благодарение на неговите леќи и/или вградениот екран и неговата близина до очите, чувството е да се живее таа реалност.

Исто така, детектирајте го нашето движење со сензори кои го применуваат на сликата што ја гледаме. Тие, исто така, често вклучуваат слушалки за да обезбедат најдобро опкружувачко искуство.. Има безброј сегашни и идни апликации, иако е точно дека тоа е во компјутер или видео игри каде што се многу барани.

gafas vr

исто така, постојат неколку видови на очила за VR, и за паметни телефони и за компјутер и конзола за видео игри. Но, тие не остануваат само таму, други полиња се хранат со оваа технологија (дронови, кино, Здравје,..)

Во следните записи ќе можете да ги знаете деталите за каде што се користат различни типови VR очила, каде да ги купите и разновидноста на цените што постои, како да ги користите или дури и мултимедијални содржини за да можете да ги тестирате вашите очила:

Паметни телефони. Информации и анализи

estudio y análisis de smartphones

Ако постои уред par excellence денес кој, иако не е нослив како таков, е тесно поврзана со работата на кој било гаџет, ова е паметниот телефон. Со оглед на нејзината важност во нашево ден, паметниот телефон е основниот уред на кој се поврзани многу уреди за носење за да се заврши нивната работа.

Поради оваа причина, на нашата страница ќе обезбедиме информации за паметните телефони. Ние постојано ќе ве ажурираме со информациите за кој е најдобриот паметен телефон што би биле заинтересирани да го купиме. Дополнително ќе се фокусираме на среден ценовен опсег, барајќи ги најдобрите опции во тој опсег на поевтини телефони.

Како што веќе споменавме, има безброј VR очила за паметни телефони. Паметните телефони мора да имаат жироскоп за да уживаат во виртуелната реалност. Следно Ги обезбедуваме сите информации за конфигурација и користење на жироскопот на вашиот мобилен телефон за да можете да уживате во виртуелната реалност

Следниве линкови на паметни телефони треба да ве интересираат во однос на уредите за носење:

паметни очила

паметни очила

друго поле со многу апликации и можности кои штотуку почнуваат е технологијата за проширена реалност.

Се состои од мешање на визијата на реалниот свет со виртуелен свет преку алатка како што се очилата. Произведува збогатување на вистинската визија со какви било податоци или апликација што можеме да ги замислиме.

Со оваа способност за вметнување на какви било визуелни информации во реалноста, можете да креирате каква било апликација и искуство во реално време, така што можностите се бескрајни:

Подолу ги споделуваме сите информации за проширената реалност и како да започнете да ја доживувате и нејзините апликации

 ;

посетете го нашиот блог

надворешни референци: